به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی عماد، معاون پژوهش حوزههای علمیه، شنبه شب، 19اسفندماه در چهارمین گردهمایی مدیران مسوول و سردبیران نشریات علمی حوزه که در سالن اجتماعات دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه علمیه قم برگزار شد، گفت: یکی از ضعفهای امر پژوهش، عدم برخورداری از قوانینی جهت گسترش و نهادینهسازی پژوهش است.
وی افزود: تدوین و اجرایی کردن این قوانین نیز به راحتی قابل انجام نیست؛ خوشبختانه وزارت علوم نیز به این حقیقت پیبرد که رساله سطح 4 حوزه یک کار پژوهشی است و باید در بخش پژوهش مورد نظر واقع شود و از بخش آموزش، جداست.
معاون پژوهش حوزههای علمیه، عنوان کرد: هیچ دانشجوی دکترایی نیست که پایاننامه علمی نوشته باشد، ولی چند اثر و مقاله او در isi ثبت نشده باشد، به همین منظور باید در حوزه نیز این مساله ایجاد شود و طلاب قبل از این که از پایاننامه خود دفاع کنند، ابتدا مقالاتی در این رابطه از آنان در نشریات حوزوی وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: در این زمینه خانه نشریات حوزوی نیز میتواند با تدوین پیش نویسی اجازه ندهد که پایاننامههایی که بدون پشتوانه مقالهای برای دفاع ثبت نام می شود، دفاع شوند و به این صورت میتوانیم حداقل سالی یک هزار مقاله را در پایگاه استنادی به نام حوزه ثبت کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین عماد تصریح کرد: یکی از گامهایی که معاونت پژوهش در راستای حمایت از نشریات علمی حوزه در روزهای اخیر انجام داده، جذب حمایت مالی برای حمایت از 18 نشریه علمی که به بودجههای رسمی دسترسی ندارند، بود که امیدواریم این بودجه حمایتی تا پایان سال جاری به این نشریات اهدا شود.
معاون پژوهش حوزه های علمیه با اشاره به وجود 6 ستاد راهبری علم و فناوریهای جدید در کشور وجود دارد که از آن جمله میتوان به نانوفناوری اشاره کرد، ابراز داشت: اگر تولیدات علمی روبنایی امروز با فطرت و دل پیوند نخورد، بشر را به انحطاط خواهد کشاند و حوزه می تواند این اندیشهها را با مبدا حیات پیوند بزند.
وی افزود: خانه نشریات حوزه میتواند هر یک از نشریات تخصصی حوزه را سازگار با هر یک از این 6 ستاد جای دهند و این نشریات، تولیدات خاص این حوزهها را ارایه کنند.
حجت الاسلام والمسلمین عماد در پایان عنوان کرد: نباید از این حقیقت غفلت کرد که دستگاههای علمی و اجرایی کشور نیازمند پژوهشهای حوزه هستند، ولی هنوز این ارتباط به شکل سازمان و سامانیافته بین حوزه و این دستگاهها به وجود نیامده است که این نقیصه نیز باید برطرف شود.